15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Gününde ORFE

15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Gününde ORFE
20 Aralık 2020 - 12:00
15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Gününde Savaşkan Ailesi,  Ayvalık Altınova’da kendi zeytin bahçeleri mahsülü Orfe®️ zeytinyağ hasadını gerçekleştirdi.
Orfe®️ zeytinyağ, 5. Yılında yeni şişeleriyle, zeytin kültürüne dair iyi yaşam ürünü olarak sürdürülebilirliğe örnek teşkil edecek çalışmalar gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Onların zeytin sevdası Ayvalık Altınova’ya gelmeleri ile başlıyor. 20 yıl önce kendi elleriyle diktikleri, çoğu Edremit bir kısmı da Gemlik olmak üzere, 300 zeytin fidesiyle başlamış. 2015’te markalaşma kararını alan Savaşkan Çifti, bugün Ayvalık’ta yeni nesil girişimci ruhuyla, zeytin kültürünü bin yılın ötesinde,  iyi yaşam ürünü olarak konumlandırma çabasıyla,  özgün çalışmalara imza atıyor.

Orfe®️, kimyasal  tarım ilacı kullanmadan ürettikleri, erken hasat ( 2020 yılı güz hasadı 0,4 dizyem ) ve natürel sızma zeytinyağ çeşitleri, butik üretim ve hizmet anlayışı ile 31 Ekim’de Ziraat Mühendisi Bilge Keykubat eşliğinde zeytinyağ tadımını gerçekleştirdi.

Orfe®️Zeytinyağ, TPE de tescilli bir marka olarak, zeytin kültürünün gelişimini, ‘Bir zeytin dalı ile yeniden mi başlamalıyız? sorusuyla gündeme getiriyor. Bu bağlamda, İyi yaşama dair sosyo kültürel etkinlik ve atölyelerin oluşumunda,  İyi Yaşam Akademisi projesine hizmet ediyor. (www.ordisadvice.com)

İyi Yaşam Akademisi, Ordis LLC Projesi olarak, sosyo-kültürel kazanımlar için; akademiye özgün projelerle çocuk ve gençlerin kültürel eğitimlerine katkı sağlayacak, bireylerin etkinlik ve atölyeler ile kişisel gelişimlerini destekleyecek çalışmalar içermektedir.

Orfe®️ Zeytinin, sürdürülebilir yaşam ürünü, İyi Yaşama dair bir kültür olduğunu vurgularken, endüstriyel  gıda  sistemin  karşısında,  agroekolojik  bir  gıda  sistemi vizyonunu desteklemektedir.

Bir sosyal hareket olarak agroekoloji, gıda sistemlerinin ekolojik açıdan duyarlı, ekonomik açıdan uygulanabilir ve sosyal açıdan adil   olacak   şekilde   sürdürülebilirliğe   erişmesini   amaçlamaktadır.

Dünya Gıda ve Tarım Örgütü’ne (FAO) göre dünyadaki çiftliklerin yüzde 90’dan fazlası bireylere veya ailelere aittir ve bunlar büyük  ölçüde  aile  işgücüne  dayalıdırlar  (2014).  “Aile  çiftlikleri” toplam   çiftlik  arazisinin  yüzde  70  ila  80’ini  oluşturmaktadır  ve  dünyadaki gıdanın yaklaşık yüzde 80’ini üretmektedirler.

 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum